Abszolút történelem
2021. augusztus 25. /

A Pagony Kiadó izgalmas, történelmi fókuszú alsorozattal bővíti az Abszolút könyvek sorozatát, mellyel a legjobb kortárs magyar ifjúsági írók kalauzolják el az olvasót a történelem különböző
korszakaiba: a hamarosan megjelenő első két részben a 7/a-sok nyomában járva fedezhető fel Mátyás király és a kiegyezés kora.
A kiadó a hosszabb távú terveihez a gyerekek segítségét kéri – arra kíváncsi, melyik történelmi korba utaznának vissza legszívesebben. Ezért kiírt egy novellaíró pályázatot, melyre 10-16 éves gyerekek je­lent­kez­he­tnek egy maximum 2000 szavas szöveggel, melynek arról kell szólnia, hogy a kamasz hősök (a szerző, barátai vagy kitalált gyerekek) visszautaznak a számukra legizgalmasabb történelmi korba, ahol ta­lál­kozhatnak fontos történelmi alakokkal, átélhetnek a jövőt nagyban befolyásoló történelmi pillanatokat, vagy átélhetik egy adott kor min­den­nap­jait is. A Pagony külön örül a novellába csempészett humornak, ami fakadhat többek között a múlt és a jelen vicces ütköztetéséből, a két idősík közötti feszültségből. A szövegeket két AbszolútTöri szerző, Mészöly Ágnes és Wéber Anikó, valamint a sorozat szerkesztője, Rét Viktória fogják elbírálni.
[kep3]
Beadási határidő: február 29., abszoluttori@pagony.hu