Banksy Budapesten
2020. március 16. /

A Godot Kortárs Művészeti Intézetnek köszönhetően február elején Budapestre érkezett az Art of Banksy című utazó kiállítás, mely átfogó képet igyekszik adni a rejtőzködő street art művész vizuális világáról. A kiállítás festmények,

fotók, printek formájába viszi be a világ különböző pontjain, mállott vakolaton, üres téglafalakon vagy sivár felüljárókon egyszer csak felbukkant műveket a kiállítótérbe, újragondolva azok esszenciális üzenetét.
A Tesla Loftban látható tárlat – a korábbi kiállításoktól eltérően – olyan alkotásokat is bemutat, melyeket még nem láthatott négy fal között a nagyközönség. Egyedi a budapesti kiállítás abban is, hogy az AR (augmented reality), vagyis a kiterjesztett valóság technológiai csodája segítségével Banksy utcai műalkotásai virtuális valójukban is mege­le­ve­nednek a kiállítótérben. Bár a street art művész kilétét mindmáig homály fedi, a Time magazin korábban mégis a világ 100 leg­be­fo­lyásosabb embere közé sorolta, köszönhetően erőteljes politikai és társadalomkritikai szemléletének, szarkasztikus humorának, képekbe sűrített iróniájának. Politikai aktivistaként küzd az erőszak, a kapzsiság és a fogyasztói társadalom mér­ték­telensége ellen, valamint bristoli Robin Hoodként áll ki a szegények, az elnyomottak és a kisebbségek mellett.

Tesla Loft
04. 30-ig