Sokszínű és változatos programkínálat az Óbudai Társaskör új évadában
2020. november 09. /

A hagyományokhoz híven október 1-jén, a zene világnapján kezdi meg új évadát az Óbudai Társaskör, ezúttal Kiss Gy. László tárogatóművész és a Budapesti Vonósok koncertjével.

Az új évadban is sokszínű és változatos programkínálattal várják a közönséget: folytatódnak sorozataik, a Házimuzsika ismét különleges kamaraesteket ígér, a Fehéren feketén zongorakoncerteken pedig te­het­séges fiatal zongoraművészek lépnek fel. Előbbiben a Szigeti Quar­tet, Varga Gábor klarinétművész és Mácsai János zenetörténész, az utóbbiban Philipp György, Zombola Péter zongoraművészek és Bolla Milán várja zenei csemegékkel a vendégeket októberben. Az ér­dek­lő­dők újra jegyet válthatnak Dés László önálló estjeire és Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozatára is.
Októberi különleges ajánlat Szabadi Vilmos hegedűművész, Onczay Csaba csellóművész és Falvai Sándor zongoraművész koncertje, Tas­ná­di Bence és Várvölgyi Szabolcs John Lennon-estje, a negyvenéves Budapest Ragtime Band ragtime és jazz-akusztik koncertje Kelemen Angelikával, Stummer Márton gitárművész lemezbemutató koncertje, de hallhatják Bartók Béla egyetlen operáját, A kékszakállú herceg várát Töreky Katalin és Altorjay Tamás operaénekesek előadásában.
Az Óbudai Társaskör minden évben megemlékezik Krúdy Gyula születésnapjáról. Október 18-án az Ősz a Krúdy-negyedben ingyenes, egész napos programsorozatán zene, irodalom, kiállítás, tárlatvezetés, gaszt­ronómia várja a látogatókat; Krúdy születésnapján, október 21-én egy zenés, felolvasó-színházi esten vehetnek részt Hirtling István színművésszel, Mészáros Tibor irodalomtörténésszel és Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművésszel.
Az intézmény lehetőséget biztosít fiatal tehetségek bemutatkozására is: a Vissza a gyökerekhez című esten fiatal zeneművészek és táncosok közreműködésével az olasz tarantella és a spanyol flamenco világába csöppenhetnek; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének növendékei pedig operahősöket, helyzetgyakorlatokat mutatnak be nem mindennapi szituációkban.
Részletes információ: www.obudaitarsaskor.hu

Óbudai Társaskör
III., Kiskorona u. 7.