Presser könyve
2021. június 03. /

„Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét írni, de balettet is (…) de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki.”

Ez az a Presser Gábor, akit jól ismerünk. De most itt ez a könyv, több száz oldalnyi saját kezű Presser-szöveg: emlékek, jegyzetek, meg­lá­tá­sok, tévedések, megtörtént – vagy a szer­ző sze­rint megtörtént – va­lós események, hallomások, látomások, dokumentumok és áldo­ku­mentumok, dalszövegek, filmnovellák, fotók, lábjegyzetek, netán még kották is.
Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától az LGT-n át – leginkább a dalain keresztül. A személyes hangú könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert (és ismeretlen) történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a „barátok és ellenségek” közt, munkával eltöltött több mint 50 évről. Presser megírta az év egyik legjobban várt könyvét, amit oly sokan szeretnének ajándékba kapni.

Helikon Kiadó
November második felétől a könyvesboltokban