Rekordszámú magyar film érkezik ősszel a mozikba
2020. október 09. /

A 70 ezres nézettséget elért Pesti balhé, a szeptemberben érkezett Hab, Nincs parancs! és Felké­szülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre után az ősz folyamán további izgalmas, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba.

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesz­ti­válszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba. A film egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern civilizációval jár. He­ren­di Gábor október 22-től látható új filmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a dro­gos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című romantikus komédiája november 12-től lesz látható. A film érzelmes és helyzetkomikumokkal átszőtt története bepillantást enged a foci­druk­ke­rek ellentmondásos világába és a gyerekvárás mindenki életét fe­ne­kes­tül felforgató helyzeteibe.
November 19-től érkezik a mozikba Felméri Csilla Spirál című filmje, amely thriller elemeket is tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani dráma,egy különös szerelmi háromszögről egy férfi és két nő között. Gothár Péter szokatlan formanyelvű új alkotását, a Hét kis véletlent november 26-án mutatják be a mozik. December elsejétől lesz látható A béke követei, a trianoni Magyar Békedelegáció munkáját bemutató dokumentum-játékfilm, és végül december 3-tól érkezik Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes, amely humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus si­ker­könyv­szer­ző és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámügynök önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A tervek szerint még idén bemutatják Bergendy Péter új filmjét, a Post mortemet is, amely az első világháború és a spanyolnáthajárvány után, egy kísértetjárta magyar faluban játszódó, borzongató alkotás.

Bővebben: https://nfi.hu/nezzmagyarfilmet