Az összezártság lendített a közös munkán
2020. november 06. / B. Á.

A közös pécsi, egyetemi élmények terelték sorsszerűen egy zenekarba a Cedar Knoll tagjait. Az első elismerések hamar megérkeztek: nyertek tehetségkutatót, zenéltek a 30Y előtt, de első le­me­zükkel már szintlépésre készülnek Ligeti György és egy nemzetkö-
zileg elismert producer segédletével. Interjúnk a Cedar Knoll tagjaival (Pénzeli Gabriella, Számel Soma, Studi Norbert, Nagy Benjámin).

Mi volt az első komolyabb visszajelzésetek, mikortól éreztétek úgy, hogy érdemes komolyan venni a zenekart?
Külső visszajelzések alapján, 2019 őszén éreztük úgy, hogy valami komoly történik velünk. Megnyertük a Z-Faktor pécsi tehetségkutatót, bekerültünk a Hangfoglaló Program által támogatott induló zenekarok közé, és felléphettünk a 30Y előtt. Korábban ennek a felével is mege­lé­ged­tünk volna. Belül azért már jóval előbb éreztük, hogy érdemes ezzel foglalkoznunk. Mi is azért zenélünk, mert az érzéseinket dal for­má­já­ban tudjuk a legjobban elmondani. Amikor egy-egy szám elnyeri a végső formáját, az mindig egy fontos pillanat.

Az első nagylemezeteken dolgoztok. Mi az, amiben szerintetek érezhetően fejlődtetek az első EP-hez képest?
A mostani dalok sokkal inkább tükrözik azt az irányt, amit mi is szeretnénk hallani. Az EP-hez képest talán az a legnagyobb különbség, hogy több időnk volt a dalok kidolgozására, „volt idejük érni”. Emellett Ligeti Gyuri a lemezünk producere, akivel az utóbbi hónapok során sokat beszélgethettünk: a tanácsai is rengeteget mozdítottak előre a dalokon.
Hogyan alakítottátok át az idei terveiteket a zeneipar leállása miatt?
A lemez volt a prioritás idén, ennek megírásában és pofozgatásában sokat segített a karantén, mivel májustól mind Pécshez voltunk kötve. Ez a 2-3 hónapig tartó önkéntes összezártság és rendszeres gya­kor­lás sokat lendített a munkafolyamatokon.

Készültök az októberi HOTS SongLabre is, oda milyen dallal neveztetek, és mit vártok leginkább a Super­Size stúdióban?
Az új lemezünkön megjelenő Middle Child című dallal jelentkeztünk, amely elnyerte Clint Murphy producer (a szakember többek között a Manic Street Preachers vagy az Enter Shikari dalain is dolgozott – a szerk.) tetszését, úgyhogy már nagyon várjuk a közös munkát. Óriási visszacsatolás ez a számunkra, örülünk, hogy mások is értik, mit akartunk a dallal mondani.