Zene a szabadban!
2020. november 09. /

Bármerre járjon az országban, figyelje a dallamokat, hiszen bármelyik 5000 fő feletti településen felcsendülhet a klasszikus zene. Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának programja mindenki számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét.

Legyen felnőtt, gyermek, idős vagy fiatal, a parkokban, ze­ne­pa­vi­lo­nok­ban, köztereken együtt hallgathatja a klasszikusokat a város többi lakójával, így a zene közösségi élménnyé válhat.
A Filharmónia Magyarország szervezésében is számtalan Térzene koncertnek lehetnek részesei. Idén ősszel 56 városban 80 együttes, közel 400 zenész 500 hangversennyel lepi meg a városok lakóit.
Hallhat jazz muzsikát a Jazzformersszel, részesei lehetünk Opera Show-nak, megszólalnak a dobok és a harsonák. Többek között találkozhat Horváth Istvánnal, Kriszta Kingával, az Oláh Dezső Trióval, a Percussion Projecttel, az Ewald Rézfúvós Együttessel és a Vivat Bacchus Énekegyüttessel.
Hogy hol találja a művészeket a parkokban, az élettel megtelt ze­ne­pa­vi­lo­nok­ban vagy más egyéb köztereken? Ehhez nyújt segítséget a www.terzene.hu weboldal, illetve a Térzene applikáció.