Közelgő premierek
2020. december 07. /

Komédia a behálózottságról, egy váratlan felkérésről és egy klasszikus regény új feldolgozása
[kep3]
December végén érkezik a mozikba A beszéd, az év francia vígjáték-meglepetése, a Mozinet for­gal­ma­zásában. A történet főhőse, a 35 éves Adrien éppen halálra unja magát a családi vacsorán: ma este is minden ugyanúgy történik, ahogy a megelőző ezer alkalommal. Unalma váratlanul pánikba fordul át, amikor leendő sógora felkéri, hogy tartson beszédet közelgő esküvőjükön. Adrien számára ez lehetetlennek tűnik, barátnője nemrég szakított vele, őt pedig csak az érdekli, hogy visszaszerezze. A beszéd intelligens hu­mo­ra, váratlan fordulatai és vizuális megoldásai biztosan sokáig velünk maradnak.
Az Előzmények törlése című, Berlinben Ezüst Medve-díjat nyert francia-belga komédia főhősei, három jóbarát Franciaország egyik vidéki kertvárosában küzdenek a 21. századi online technológia kihívásaival. Mindenáron törölniük kell az internetre kéretlenül felkerült tartalmakat, ezért harcba indulnak az életüket uraló adatfelhők ellen egy szélmalomban élő, jóindulatú hacker segítségével. Benoit Delépine és Gustave Kervern egyszerre szórakoztató, és a „behálózottság” veszélyeire rávilágító filmjét a Cirko Film mutatja be a hazai mozikban december 24-től.
2021 év elején kerül a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában Charles Dickens világhírű regényének új adaptációja, az angol-amerikai koprodukcióban készült David Copperfield rendkívüli élete, amelyet az Oscar-díjra jelölt és többszörös díjnyertes sztárrendező, Armando Iannucci (Sztálin halála, Az alelnök, Egy kis gubanc) vitt vászonra. A film a Londoni Filmhéten a legjobb forgatókönyvért járó díjat nyerte el, négy kategóriában kapott Brit Független Filmdíjat, és jelölték a Brit Filmakadémia BAFTA-díjára is. Főszereplője az Oscar-jelölt Dev Patel (Gettómilliomos, Oroszlán, Hotel Mumbai), a további szerepekben többek közt mellett az Oscar-díjas Tilda Swintont és a többszörös Golden Globe-díjas Hugh Laurie-t láthatjuk.