Korszakok randevúja a KORART-ban
2021. január 02. /

A KORART 2020 őszén nyitotta meg kapuit a Balaton utcában, hogy új színt hozzon a budapesti antik galériák világába. Az 570 négyzetméteren elterülő modern és antik művészeti galéria a spanyol kortárs festőművész, Montse Valdés tárlatával ajándékozta meg első látogatóit.

Már a névválasztás megmutatja a galéria hitvallását, hiszen a „KOR” itt az idő kortalanságát jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jövőt, az ART pedig mindezek művészetét.
A KORART kínálatában a 18. századtól napjaink művészetéig min­den­féle használati és műtárgyak, bútorok, szobrok és különleges ék­sze­rek is fellelhetők. Hitvallásuk szerint a XXI. századi enteriőrben jól meg­fér­nek egymás mellett a régmúlt tárgyai és a jelenkor ízléses darabjai. Korunk változó esztétikai igényei igen sokszínűek, ezért céljuk, hogy műtárgyaik (ékszer, ezüst, bútor, festmény) szépsége mellett az idő- és értékálló befektetést is garantálni tudják.
A galéria megálmodói úgy vélik, a műtárgyak a remek befektetési le­he­tő­ség mellett képesek az emberek egyedi igényeire magas szinten reagálni, ezért a kiállítóterem megnyitásával terveik között szerepel „kinevelni” egy új műértő generációt, valamint a fiatalabb korosztály számára is elérhetővé tenni ezen mesterműveket. Természetesen a tulajdonosok tisztában vannak a változó igényekkel, ezért a KORART-ban szeretnék a klasszikus művészet és alkotások mellett lendületes és új tervezők munkáit, régi tárgyak újraszületett metamorfózisait is bemutatni.
Ezen gondolatok mentén születik meg heti rendszerességgel megújulva a KORART-ban a múlhatatlan enteriőr, amely pazar választékot kínál az antik és a modern művészeteket már jól ismerő rajongóknak és az azokat újonnan felfedezőknek.