Gyémánt Bálint Trió
2021. január 04. /

„A trió a személyes alkotóműhelyem, ahol számomra kivételes, inspiráló művészbarátaimmal tudok együtt dolgozni. Bár a saját kompozícióimat szólaltatjuk meg, partnereim mindig komoly
sze­re­pet játszanak a végleges hangzás kialakításában. Minden for­má­ciót sajátomnak érzek, amiben játszom, de a trió tükrözi leginkább a saját zenei nyelvemet. A határok feszegetése és az új zenei irányok keresése mindig is fontosak voltak számomra, ezért is szerettem volna ezt a friss koncepciót egy új ritmusszekcióval közösen létrehozni” – me­sé­li Gyémánt Bálint, aki Bartók Vincével és Szabó Dániel Fe­renc­cel dolgozik együtt megújult triójában.
A fiatal muzsikusok generációjuk kiemelkedő tagjai, akik nemcsak a jazz tradicionális nyelvét beszélik folyékonyan, hanem a legmodernebb irányzatok is komoly hatással vannak hangszeres játékukra. A trió hangzásának különlegességét az adja, hogy az akusztikus dob mellett elektromos hangszínek is megszólalnak. Így bár a zenekari felállás ma­radt a klasszikus jazztrió, a technikai berendezéseknek és az ef­fek­tek­nek köszönhetően a hangzásvilág sokkal modernebb lett, ami a zenészek kreativitásának is nagyobb teret enged.
Gyémánt Bálint True Listener című szerzői lemezén a a fiatal izraeli zongoristát, Shai Maestrót látta vendégül. Az album a Budapest Music Center gondozásában jelent meg, és a világ minden tájáról kiváló kritikákat kapott. Ezen az estén a hallgatók az előző album kompozícióinak újragondolásába és a legújabb, még nem rögzített dalokba kaphatnak betekintést.

BMC – Opus Jazz Club
IX., Mátyás u. 8.
01. 22.