Tavaszi feltöltődés a Filharmónia koncertjeivel
2021. Április 09. /

Az üdítő április a természet újjászületésének kezdete. A tavaszt mindenhol örömmel várják. Ilyenkor fokozatosan enyhül a zord idő, melegebb az időjárás, a nappalok egyre hosszabbak. Ünne­pel­jék a tavaszt klasszikus zenével!
A Filharmónia Magyarország áprilisban is megajándékozza a kö­zön­ségét ingyenes koncertekkel. Tartsanak a Filharmóniával, élvezzék a klasszikus zenét a nappaliból!
Sebestyén Márta és Andrejszki Judit április 6-i koncertjét a tavasz hangulata járja át. Töltődjön fel a népzene dallamaival a hang­ver­senyen!
Másnap, április 7-én a szekszárdi Művészetek Háza színpadán a zon­go­ra her­ce­gét, Boros Misit köszöntheti a közönség. A fiatal zon­go­ra­mű­vész ezúttal Chopin és Liszt művein keresztül hozza közelebb a zenét.
Ezt követően a Cziffra Györgyemlékév programsorozatának részeként kerül megrendezésre április 9-én Balázs János zongoraművész és Lajkó Félix hegedűművész koncertje, ahol megfigyelhetik az im­pro­vi­zá­ció igazán különleges művészetét.
Egy kihagyhatatlan koncerttel jelentkezik a Filharmónia április 13-án Székesfehérvárról. Közös koncertet ad Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest és a nemzetközi szinten is elismert magyar népzenei formáció, a Muzsikás Együttes.
Április 16-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyét élvezhetik otthonuk kényelméből. Az estén két Beethoven-művet hallhatnak, Thomas Kornél – az ifjú karmester generáció kiemelkedő tehetségének – vezényletével.
Ezenkívül olyan fantasztikus előadókat köszönthetnek a Filharmónia virtuális koncerttermében, mint Tompos Kátya, Berecz Mihály, Várjon Dénes, a Keller Quartet és a Kodály Filharmonikusok Debrecen.
Az élő közvetítések ingyenesek és bármikor visszanézhetőek a Filharmónia YouTube csatornáján! A 19 órakor kezdődő koncertek elérhetőek a www.filharmonia.hu weboldalon és a Társaság Facebook oldalán!