Online a Katona!
– Streamelt előadások és K:ortárs sorozat a Katona József Színház digitális repertoárján

2021. Április 26. /

Február folyamán a már megszokott módon, az eszinhaz.hu és a szinhaztv.com felületein találkozhatnak Nézőink virtuális előadásainkkal! Utóbbin láthatják február 18-án az Ahogy tet­szi­ket, 26-án pedig a Széljegyet. Előbbin a hónap elejétől újra elérhető a Portugál, illetve K:ortárs

sorozatunk epizódjai is itt debütálnak majd. Márciusi streamelt előa­dá­saink­ért kövessenek bennünket online felületeinken! A Katona József Színház 2020 novemberében, a színházak kényszerű bezárását kö­vetően meghívásos drámapályázatot hirdetett újfajta színházi for­mák­kal, műfajokkal kísérletező, online térben feldolgozható művek írására. A pályázatra beérkezett húsz alkotás közül a Katona rendezőiből és dramaturgjából álló zsűri négy pályaművet választott ki:
Garaczi László: Végre egy kis csönd (rendező: Máté Gábor) Szécsi Noémi: Egyformák vagyunk (rendező: Székely Kriszta) Tasnádi István: Tapasztalt asszony (rendező: Ascher Tamás) Háy János: Sza­va­ló­ver­seny (rendező: Tárnoki Márk) A kiválasztott alkotások megvalósítása folyamatosan zajlik, Nézőink számára a streamelt előadásainkhoz hasonlóan, K:ortárs sorozatunk részeként lesznek elérhetők. A felvétel végén, a sorozat minden része után beszélgetést is láthatnak az alkotókkal.
A sorozatról a http://katonajozsefszinhaz.hu/kortars, további online megtekinthető produkcióinkról pedig a
katonajozsefszinhaz.hu/online oldalon érhető el részletes információ
!