Vietnámban forog tovább a rejtélyes, romantikus dráma
2021. május 06. /

A nemrég véget ért budapesti forgatást követően, amint a járványhelyzet lehetővé teszi, az ázsiai országban folytatódik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik címmel készülő magyar-vietnámi koprodukció gyártása. Az évtizedeken, országokon és kontinenseken átívelő romantikus film két
idősíkon, párhuzamosan meséli el egy napjainkban kibontakozó sze­re­lem és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét. A tör­té­net főhőse egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Viet­nám­ból Budapestre, ahol egy magyar egyetemista személyében lelkes se­gítőre talál. Egymás után tárják fel a nagyszülőkhöz kötődő titkokat, saját világképükkel és érzéseikkel is megküzdve. A szálak a szo­cia­lis­ta világba és a háború sújtotta Vietnámba vezetnek vissza, abba a korba, amikor vietnámi egyetemisták tanultak Magyarországon a két ország szoros barátságának köszönhetően.
A film különlegessége, hogy ez az első olyan koprodukció, amely egy európai ország és Vietnám között jön létre. A Nemzeti Filmintézet tá­mo­ga­tásával, Szűcs Dóra rendezésében készülő alkotás elő­re­lát­ha­tólag 2022-ben érkezik a hazai mozikba.