Nemzetközi természetfilm fesztivál Gödöllőn
2021. szeptember 08. /

Az eredetileg tervezett májusi időpont helyett szeptember 10. és 12. között rendezik meg Gödöllőn az idei Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amelynek részeként 6-7 helyszínen közel 100 versenyfilmet vetítenek.
A 2015 óra megrendezésre kerülő fesztivál kísérőrendezvényére, az Országos Természet- és Kör­nye­zet­védelmi Filmnapokra idén 2000 film érkezett a világ minden tájáról. A legjobb alkotásokat szeptember 4. és 12. között láthatják az érdeklődők Gödöllőn, valamint országszerte több helyszínen és a helyi, városi tévécsatornákon.
A fesztivál megszokott programjai, a Trash Art Magyarország elnevezésű szoborkiállítás, az Ember és Természet, a Varázslatos Magyarország, a Trans Natura fotókiállítás folyamatosan megtekinthető Gödöllőn.
Az idei fesztivál központi témája: „Érzékeny Bolygó”. A témaválasztással a szervezők célja felhívni a figyelmet arra, hogy a fenntarthatóság csak úgy valósítható meg, ha a Föld ökológiai egyensúlyát fenntartjuk, mert ha ez az érzékeny egyensúly felborul, annak visszafordíthatatlan következményei lehetnek.
Részletek: www.godollofilmfest.com

[kep3]