Steven Spielberg West Side Storyja
2021. december 03. /

December 9-étől a magyar mozik is játsszák a West Side Story 2021-es változatát, amely az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezésében és a Pulitzer-, illetve Tony-díjas Tony Kushner forgatókönyve alapján készült.
A világ egyik legismertebb musicalje az ötvenes évek New Yorkjában játszódik, ahol egymásnak feszül két banda, a Puerto Ricó-iak és a fehér amerikaiak. A viszály akkor mérgesedik el igazán, amikor egymásba sze­ret a Puerto Ricó-i Maria és az amerikai Tony.

[kep3]

A modern kori Rómeó és Júlia történetet eredetileg 1957-ben mutatták be a Broadwayn, a darabot Arthur Laurents írta, a zenét Leonard Bernstein szerezte. A színpadi változatból 1961-ben készült film, amely 10 Oscar-díjat, köztük a legjobb film díját nyerte el. A történet feldolgozása Spielberg régi álma volt, a rendező szavai szerint nem a filmadaptáció, hanem inkább a Broadway-darab varázsát igyekezett visszaadni.
Az új verzió főszereplője a Nyomd, Bébi, nyomd!-ból és Az Aranypintyből ismert Ansel Elgort és az amerikai apa és kolumbiai anya lányaként az Egyesült Államokban született, elsőfilmes Rachel Zegler lesznek, de a filmben feltűnik többek közt Rita Moreno is, aki az eredeti filmváltozatban Anita szerepéért 1962-ben Oscar-díjat kapott.