Művészetet a fa alá!
Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria

2021. december 04. /

Különlegesebbnél különlegesebb angol nyelvű kiadványokat találtunk a MúzeumShop oldalán. A klasszikus monográfiák mellett megjelennek a modernebb, a művészeket, műveket és irány­zatokat egyre sokszínűbben bemutató kiadványok is.

Példának okáért a The Modern Art Cook Book párhuzamot von a konyha- és a vizuális művészet között, de találtunk a testbeszédről, fotózásról, macskákról és még az univerzumról is csodás köteteket. Mindezek mellett pedig bőséges a múzeumi kiadványok skálája is, ugyanis minden időszaki kiállításhoz publikálnak katalógust. Jelenleg több nagyszabású kiállítás katalógusát is megtaláltuk: a Szép­mű­vé­szeti Múzeumban megrendezett Cezanne-tól Malevicsig – Árkádiától az absztrakcióig és A fáraó sírjának felfedezése – II. Amenhotep és kora, míg a Magyar Nemzeti Galériában a Kép és kultusz – Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete című kiállítások katalógusaival is szemeztünk.
A könyveket a két említett múzeumban, illetve a MúzeumShop web­shop­ján is meg lehet vásárolni: muzeumshop.com. Csak ajánlani tudjuk, akár magunkat, akár szeretteinket szeretnénk meglepni csodás karácsonyi ajándékokkal.