Aranyszárnyú angyal címmel jelent meg a Danubia Zenekar karácsonyi lemeze a Fonóban
2022. január 04. /

A Danubia zenekar különleges albummal készül az ünnepekre. Az Aranyszárnyú angyal című lemezen – amely a Fonó kiadásában jelent meg – a legismertebb karácsonyi dallamok, egyházi énekek, magyar népdalok, angol és német tradicionális dalok kelnek új életre.

Ahogy a zenekartól és Hámori Máté karmestertől megszokhattuk, kortárssá teszi a régit, modernné a hagyományost: a lemezen Ott Rezső átdolgozásában hallhatjuk a gyerekkorunkból ismert és sze­re­tett dalokat a Nemzeti Énekkar közreműködésével.
„A karácsonyeste fénypontja számomra az a pillanat volt kiskoromtól fogva, amikor körbeálltuk a fát, és közösen elénekeltük a klasszikus csokrot: Pásztorok, pásztorok; Mennyből az angyal; A kis Jézus meg­szü­le­tett – és ami még csak eszünkbe jutott. Gyerekként azt je­len­tet­te a közös éneklés, hogy már csak pillanatok választanak el a várva várt ajándéktól, nagyobbá válva pedig egyre inkább a béke, az össze­tar­tozás és az együttlét élményét adta ez a kihagyhatatlan pár perc. Felnőtt fejjel pedig úgy éreztem, ezek a dalok – bár évente talán csak egyszer hangoznak el – olyan fontos részei az identitásunknak, és nem túlzás azt írni, az örökségünknek, hogy muszáj méltó köntösben megörökíteni őket unokáink számá­ra. Erre teszünk kísérletet Ott Rezső fantasztikus átdolgozásaival: megőrizni és újraéleszteni ezt a csodás hagyományt, a közös karácsonyi éneklés varázslatát.” (Hámori Máté)

A lemez felvétele 2021. július 2-án készült a Zeneakadémia Nagytermében. Az album kapható a Fonó és a Danubia Zenekar online felületein és a terjesztőknél.
www.fono.hu

Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova utca 3.