Érzékeny alkotások a 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában
2022. január 06. /

2022. január 21. és 30. között újra várja a napjaink társadalmi problémáit feldolgozó alkotások iránt érdeklődő közönséget a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. A szervezők a

világ több tucat országából megannyi különleges, fesztiváldíjas al­ko­tást hoznak el minden évben az emberi sorsok iránt nyitott nézőknek, amelyek mind első alkalommal láthatók Magyarországon. A filmek ve­tí­té­se után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal.
Az immár nyolcadik éve megrendezésre kerülő esemény a világ leg­ran­go­sabb dokumentumfilmjeinek egyetlen, tematikus megkötések nélküli nemzetközi versenyfesztiválja Magyarországon. A program egyik kü­lön­le­ges­sége, hogy az összes versenyfilm alkotóit meghívják, így min­den vetítés egyben közönségtalálkozó is, egyedi és megis­mé­tel­hetetlen élményt nyújtva a nézőknek. A filmfesztiválon tartalom szerint elkülönített szekciókban vetítik a versenybe meghívott alkotásokat, az egyes szekciók díjáról egy 5 főből álló nemzetközi zsűri dönt.
A fesztivál részletes programja, a versenyfilmek és a meghívott alkotók részletes listája a www.bidf.hu oldalon látható, ahol a korábbi évek díjnyertes alkotásai online köl­csö­nöz­he­tők, otthoni megtekintésre.