Zenében utazunk
2022. január 11. /

A nagy múltú MÁV Szimfonikus Zenekart ma az ország élvonalbeli együttesei között tartják szá­mon. Repertoárja a barokk zenétől a nagy klasszikusokon át a kortárs művekig terjed.

A zenekar 1947-től tart bérletes előadásokat Budapesten olyan rangos koncerttermekben, mint a Zeneakadémia, a Müpa, a Festetics Palota, illetve gyerekeknek és fiataloknak szóló tematikus koncerteket a Bu­da­pest Jazz Clubban, a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében és az Akvárium Klubban. Az idei évad első felében a zenekar hangversenyein többek között Leonard Slatkin hatszoros Grammy- díjas amerikai karmesterrel, a világhírű Maxim Vengerov hegedűművésszel vagy a kar­mesterképzés híres finn mesterével, Jorma Panulával találkozhatott a közönség.
2022-ben is ragyogó programokat találnak a klasszikus zene rajongói a MÁV Szimfonikusok koncertnaptárában, amelyek közül a januárban induló Szőke Tibor Mesterbérlet hangversenyeire hívjuk föl a figyelmet. A Mesterbérlet négy előadását a Müpában tartják. Az első koncert január 20-án lesz, amelyen Liszt és Mendelssohn remekműveit Farkas Róbert vezényli, aki németországi sikeres karrierje mellett az idei évadtól a MÁV Szimfonikus Zenekar vezető karmestere. Liszt híres Esz-dúr zongoraversenyét és a rendkívül virtuóz Magyar fantáziát Alexander Ghindin zongoraművész köz­re­mű­ködésével hallhatják, akiről a világ zenekritikusai elragadtatással nyilatkoznak.

Legyen Ön is útitársa a MÁV Szimfonikus Zenekarnak a koncerttermekben!