2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek
2022. január 11. /

A hazai és nemzetközi művészeti élet sztárjai, kivételes formációk, várva várt premierek – íme az első nevek a 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából!

Branford Marsalis és barátai, Julia Fischer és a Rundfunk- Sinfonie­orches­ter Berlin, Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent, Eötvös Péter, David Fray és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a FrenÁk Társulat, Anthony Roth Costanzo, a Magyar Állami Népi Együttes, Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra, a Batsheva Dance Company, a Recirquel, María Pagés, az EELS. Meghatározó alkotók, világhírű társulatok, lenyűgöző szólisták, új produkciók, különleges bemutatók várják a közönséget számtalan műfajban 2022 áprilisában a 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében. A tavalyi évben még online formában debütáló programsorozat célkitűzése, hogy számtalan műfajban jelenítse meg Bartók szellemiségét a kortárs művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül. A most bejelentett fellépőket további világsztárok és produkciók követik majd, ugyanis a Müpa szervezésében megvalósuló fesztivál 2022-ben országos léptékűvé válik. Van tehát miért várni a [kep3]tavaszt, a visszaszámlálás elkezdődött: pár hónap múlva, április első napjától kezdődően kínál ki­hagy­ha­tatlan programokat, felejthetetlennek ígérkező élményeket a kultúrarajongó, feltöltődni vágyó közönségnek a 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek folyamatosan bővülő programjáról a www.bartoktavasz.hu weboldalon találhatók.