2022 márciusában a legendák visszatérnek
2022. március 11. /

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyarságkutató Intézet eddig soha nem látott egyedi tárlatot varázsol a nagyérdemű elé márciustól. Több mint 10 országból közel 1000 tárgy

mutatja be a dicső Árpád-kort három hónapon át. A kiállítás otthonául Székesfehérvár egyik ékköve, a régi ciszterci székház szolgál 17 ter­mé­vel, történelmi hangulatával.
Kevesen tudják, de az Árpádok korát és fennmaradt örökségét ki­zá­rólag nemzetközi együttműködéssel lehet bemutatni, hiszen a tör­té­ne­lem oly sokfelé repítette az ereklyéket. A Kárpát- medencén kívülről, a szélrózsa minden irányából érkeznek tárgyak az egykori királyi szék­hely­re – a szentpétervári Ermitázsból, Európa legjelentősebb kolostori könyvtáraiból, de még a Vatikánból is. A Királyok és szentek – Az Árpádok kora kiállítás az Árpád-ház Program keretében megvalósuló, a 2022-es Aranybulla-emlékévhez kapcsolódó legjelentősebb ese­mény, talán minden idők legnagyobb Árpád-kort bemutató tárlata. Látogassunk el minél többen idén márciustól a megújult Szent István Király Múzeumba, ahol az Árpád-kor nagyjai ismét elfoglalják trónjukat Székesfehérvár szívében!

Székesfehérvár
Szent István Király Múzeum