Nothing Personal – Tünet Együttes
2022. március 18. /

A Tünet Együttes új előadása, a Nothing Personal Szabó Réka rendezőnek Boldizsár Ildikó me­se­te­rápiás módszere adott inspirációt.

2022. február 25-én és 26-án a Jurányi Házban lesz látható a Tünet Együttes új előadása, a Nothing Personal. A létezés eufóriája című filmjével világszerte ismertté vált rendező, Szabó Réka ezúttal a kiégés témájával foglalkozik. A próbafolyamathoz Boldizsár Ildikó me­se­te­rápiás módszere adott inspirációt. A darabban Szabó Réka, Peer Krisz­tián és Szász Dániel saját meséjüket és saját belső démon­jaik­kal szembeforduló mesehőseiket alkotják meg. A történethez Márkos Albert zeneszerző-csellista teremt érzékeny zenei közeget. A Tünet Együttes Szirtes Attila emlékének ajánlja az előadást.
„Volt egy ember, már ha tényleg volt, aki addig-addig facsarta és zsigerelte magát, míg kemény lett, száraz, örömtelen és hajlíthatatlan. Az egész világgal csak hadakozott, ezért aztán páncélt kellett nö­vesz­tenie. De volt ennek az embernek egy gyermeke, és ez az ember nem akarta, hogy a gyermek észrevegye rajta a változást, így hát szemre ugyanaz maradt, aki előtte volt. De a páncélzata a bőre alatt egyre csak hízott befelé, és vastagodott. Végül már az egész ember nem volt más, csak egy magától mozduló páncél, amiben a kötelességtudó szív minden dobbanással önmagát repesztette-sebezte. Néha már jobban fájt neki a létezés, mint amennyire az ő halála fájhatna bárkinek is ezen a földön. És akkor ez az ember…
Ez a történet nem rólam szól. Nem azért, mert sokan járunk hasonló cipőben, hanem azért, mert ott kez­dő­dik, ahol megszűnik az én.”
Jurányi Ház
02. 25-26.