Áprilistól látható az HBO első magyar sorozata
2022. Április 02. /

Április 1-jén dupla epizóddal mutatkozik be az HBO Max új, teljes egészében hazai gyártású sorozata, A besúgó, amelynek epizódjai heti rendszerességgel kerülnek fel az oldalra.

1985. A kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén. A húszéves Geri (Váradi Gergely – Guerilla, Fekete kecske), szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gaz­da­ság­tu­dományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csat­la­ko­zik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt (Pat­kós Márton – Napszállta, Kincsem), a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz, az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre…
A nyolcrészes A besúgó főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészek láthatók Váradi Gergely és Patkós Márton mellett, mint Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak). A tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál, Radnay Csilla, Hajdu Szabolcs, Gyabronka József, Funtek Frigyes, Szabó Simon képviseli a filmben. A sorozat kreátora, valamint író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence, vezető operatőre Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér).