Húsvét a művészetben és Tutanhamon titkai a mozivásznon
2022. Április 02. /

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilmsorozat 2022 tavaszán is izgalmas új filmekkel várja a művészetbarátokat. A sorozat áprilisi bemutatója Húsvét a művészetben címmel átfogó módon mutatja be, hogy a különböző korok kiemelkedő művészei miként dolgozták fel Krisztus halálának és feltámadásának történetét.

[kep3]

A gyönyörűen komponált film a festészetben oly sokszínűen visszatükröződő húsvéti történet nyomába ered, és bemutatja megjelenését a művészetben a korai kereszténységtől napjainkig. A többek között Leonardo, Michelangelo, Caravaggio, Tiziano, Rembrandt, Rubens és Salvador Dalí műveit felvonultató film felvételei Je­ru­zsá­lem­ben, az Egyesült Államokban és Európa legnevesebb múzeumaiban készültek.
Májusban ér­ke­zik a mozikba a Tutanhamon – A legújabb kiállítás című látványos dokumentumfilm, amely a száz évvel ezelőtt, 1922-ben feltárt, kincsekkel teli sírkamráról emlékezik meg. Az exkluzív felvételeket bemutató alkotás egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy világszerte mozinézők milliói közelről szemügyre vehessék a fáraó személyes használati tárgyait és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkeket, amelyek közül mintegy 150 darabot szállítottak el a Királyok Völgyéből a valaha szervezett legnagyobb szabású, cen­te­ná­riumi Tutanhamon-kiállításra.
A sorozat korábbi részei is rendszeresen elérhetők budapesti vetítéseken a Várkert Bazárban és az Art+ Cinemában. Emellett a korábbi filmek otthonról is megnézhetők a Pannonia Entertainment online film­köl­csön­zőjében, ahol akár egy-egy filmhez, akár a teljes sorozathoz elérhető online hozzáférési csomag.

Részletek: www.facebook.com/AMuveszetTemplomai