Életrajzi dráma Elvis Presleyről a mozikban
2022. június 11. /

A legendás Elvis Presley élete június 23-tól egy különleges nézőpontból tárul fel a mozi­vász­na­kon: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül.

A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte a legfontosabb nőt az életében, Priscillát. Közben Ame­ri­ka háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…

Baz Luhrmann rendező mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért: ezt bebizonyította már a Moulin Rouge-zsal és A nagy Gatsbyvel is. Ezúttal Tom Hanks főszereplésével mutatja be a 20. század egyik legnagyobb sztárjának életét. A film világpremierjét a Cannes-i Filmfesztiválon tartották májusban.