Mozizzon a Városmajorban!
2022. július 07. /

Meleg nyári estéken mi lehet üdítőbb, mint a természet közelsége, a jó társaság és a remek filmek Budapest egyik legfelkapottabb parkjában? A nagy sikerre való tekintettel a Kertmozi prog­ram­so­rozat idén is folytatódik az immár 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpadon.
A jubileumi évadban tíz héten keresztül magyar hírességek kedvenc filmjeit láthatják a filmrajongók.
Az idei szezonban a városmajori fák árnyékában kifeszített mo­zi­vász­non a színház idei fellépőinek kedvenc filmjeit láthatja a nagyérdemű.

Június 30-án, csütörtökön este egy igazi csemege várja a mozizni vágyókat. Érkezik premier előtt Spanyolország Oscar-jelölt alkotása, A jó főnök, Javier Bardem főszereplésével, eredeti nyelven, magyar feli­rat­tal. A világsztár ezúttal az alkalmazottak rémálmát alakítja ebben a fe­ke­te komédiában.

Július 5-én Paolo Sorrentino újra gyönyörű tájakon foglalkozik az élet mindenkit érintő nagy kérdéseivel, Beck Zoli, a 30Y frontemberének kedvenc alkotásában, az Ifjúságban. A megigéző képekben gazdag mozi a rendezőóriás eddigi legnagyszabásúbb, angol nyelven forgatott alkotása, amelyben olyan sztárok remekelnek, mint Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano és Jane Fonda.

Július 12-én Mucsi Zoltán kedvenc filmjére, a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című Jancsó Miklós-filmre ülhetnek be a képkockák szerelmesei. A film a filmrendező saját apoteózisát mutatja be: háromszoros – fegyver, tűz és víz általi – rituális halállal nyeri el a beavatott, örökkévaló státuszát.