Rangos díjakat hoztak el Cannes-ból a magyar cirkuszi filmesek
2022. július 07. /

A 14. Budapest Cirkuszfesztivál idején meghirdetett Mobile Shooting of the Budapest Cir­cus­fes­tival nyertes alkotása Karl Bardosh, a New York University professzorának meghívására érkezett
az idei Cannes-i Filmfesztiválra. Carlos Droguett ar­tis­ta­művész Cir­kusz című, a Fővárosi Nagycirkuszban forgatott rövidfilmje három ese­mé­nyen is versenybe került.
Az International Cellphone Cinema Showcase versenyén a négy ka­te­gória közül a cirkusz filmekkel mérkőzött, és elhozta a legjobbnak járó díjat. A Global Short Film Awardon is a Legjobb Cirkusz Filmnek vá­lasz­tották. A tízéves múltra visszatekintő Artisan Festival International World Peace Initiative-en, a humanitárius filmek fesztiválján nemcsak Carlos Droguett filmjét, hanem a Fővárosi Nagycirkusz munkatársainak alkotásait is díjazták. Florosz Zoi, New Yorkban élő görög-magyar szár­ma­zá­sú színész-rendező, a 14. Budapest Nemzetközi Cir­kusz­fesz­tivál háziasszonya rövidfilmjéért elismerő oklevelet vehetett át. A Cannes-i Filmfesztivál keretében megrendezett seregszemlén Mobile Phone Film Shooting kategóriában a zsűri különdíját kapta továbbá Vámosi Eszter és Pál Dániel Levente A cirkusz egy egérke szemével című rövidfilmje.