MAGYAR – ÉLET Irodalmi és színházi fesztivál az RS9 Színházban
2022. szeptember 07. /

MAGYAR – ÉLET címmel szervez irodalmi és színházi fesztivált a Fiatal Drámaírók Háza, az RS9 Színház és a Tér 12 Kulturális Egyesület szeptember 22-23-24-én az RS9 Színházban.

A fesztivál kiemelt fontosságú témái a kortárs magyar irodalom, a szín­ház és a te­het­ség­gondozás.
Szeptember 22-én és 23-án 12 órától műhelymunkát tartanak a részt­ve­vők­kel, ahol pályakezdő fiatal írók műveiből profi szín­ház­csi­ná­lók készítenek jeleneteket.
Mindkét nap este 7 órától felolvasásokra és beszélgetésekre várnak minden érdeklődőt ismert kortárs magyar költőkkel, majd utána a napközben készült jelenetek bemutatójára kerül sor. Szeptember 22-én a MAGYAR hívószó áll a középpontban, míg 23-án az ÉLET. Szeptember 24-én este hétkor zárul a fesztivál, a közönség ekkor dönti el, hogy a két nap jelenetei közül melyik a kedvence. A nyertes szövegből készült drámát a Tér 12 Egyesület a következő évadban reményei szerint bemutatja.
Line up: Parti Nagy Lajos, Fekete Ádám, Kárpáti Péter, Fehér Balázs Benő, Dékány Barnabás, továbbá Erzsébetváros irodalmi ösztöndíjasai: Szabó Imola Julianna, Szijj Ferenc, Tamás Zsuzsa, Tóth Kinga, Závada Péter.
A fesztivál Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával jöhet létre, a belépés díjtalan.
Mindenkit várnak sok szeretettel szeptember 22-23-24-én az RS9 Színházban.

A részletes programot és minden fontos információt a Tér 12 Kulturális Egyesület Facebook oldalán meg­ta­lálnak.