Borszerda
2022. szeptember 09. /

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2022- ben immár tizenegyedik alkalommal! A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat szeptemberben! A rendezvény ismét színes
programot kínál: szeptember utolsó két szerdáján különleges kiál­lí­tások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit.
A szeptember 21-i alkalmon a közönség megtekintheti a meg­hosszab­bított Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925-1938), illetve Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában című tár­la­tokat, majd szeptember 28-án az újonnan nyíló Vaszary: Az ismeretlen ismerős című kiállítást.
Az őszi programok középpontjában előbb Maurer Dóra, Fehér László és Hantai Simon, majd Vaszary János és Rippl-Rónai József alkotásai állnak. Az eseményeken az Etyeki Kúria és a Sauska Borászat mennyei boraival készül a Magyar Nemzeti Galéria. Ne hagyják ki idén sem a Borszerdákat, és élvezzék a csodálatos panorámát a múzeum teraszáról egy-két finom pohár bor társaságában!

Magyar Nemzeti Galéria
Szeptember 21. és 28.