Pintér Béla és Társulata: Az Imádkozó
2022. szeptember 16. /

Október 1-én mutatja be Pintér Béla és Társulata Az Imádkozó című új előadását. A társulat a 2022/2023-as évadban szinte minden előadását, így új bemutatóját is az újpesti UP Rendez­vény­téren tartja.
Az előadás témája a gyermekvállalás, a darabot ezúttal is Pintér Béla írja és rendezi, aki a következőképpnyilatkozott a készülő műről: „Az ember jó esetben ismeri azt a szeretetet, ahogy mondjuk az anyukáját szereti, a szerelmét vagy éppenséggel a hazáját, de a szeretet legmagasabb, legmagasztosabb minősége az, amit a gyermekünk iránt érzünk, érezhetünk. Darabunk hősei között van olyan, aki csak áhítozik erre a szeretetre, olyan is, aki részesül az áldásban, és átélheti, azonban némelyikük átéli, és bizony át is hárítja. De félek, hogy túl sokat árulok el a történetből. Ez lesz a huszonkilencedik dara­bom. Szívem szerint csak annyit mondanék róla: huszon­ki­len­cedik fantázia a huszonegyedik század Magyarországából.”
Az előadás szereplői: Fodor Annamária, Jankovics Péter, Messaoudi Emina, Takács Géza, Szabó Zoltán. Az Imádkozó nyilvános főpróbája szeptember 30-án, bemutatója október 1-én lesz, a bemutatót kö­ve­tően pedig négy további estén lesz látható az előadás októberben.


UP Rendezvénytér 09. 30. és 10. 01., 03., 04., 05., 06.
Jegyek: pbest.jegy.hu