Franc & Franc 2023 Nemzetközi Fórum és Kóstolónap – Mediterrán életérzés
2024. március 07. /

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC & FRANC Nemzetközi Konferencia és Kóstolónap, amikor elsőként a Loire menti cabernet franc termelőket és boraikat látta vendégül a borvidék.

A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olya­nok, akik hisznek a cabernet franc fajtában, és önállóan készítenek be­lőle bort.

2023-ban immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Villányi borvidék a legmeghatározóbb szakmai és közönségrendezvényét, a FRANC & FRANC-t, ahol az idei évben a „mediterrán életérzést”, Villány mellett Toszkánát helyezik fókuszba.
A VIII. FRANC & FRANC Fórum 2023. november 24-én, pénteken 9.30 órától kerül megrendezésre, melynek a villányi Bock Borászat konfe­ren­ciaterme ad otthont. (7773 Villány, Batthyány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatják meg a vendégek a classicus, premium és super premium kategóriában elérhető Villányi Francokat, de izgalmas toszkán borok is bemutatásra kerülnek Peter McCombie MW előadásában.
A borok gasztronómiában betöltött szerepét hangsúlyozva Gianni Annoni, a Pomo D’Oro étterem tulajdonosa a „dél ízeit” mutatja be toszkán és villányi falatkákkal, hozzájuk társított borokkal. Mediterrán olajokkal is találkozhatnak majd a „toszkán-villány” vezérmotívum keretében, Stefano Dini szakértő előadásában.

[kep3]

Konferenciaprogram

--- Köszöntők
9:30-9:35 Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa

9:35-9:40 Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Nemzeti Bormarketing Ügynökség

9:40-9:45 Gere Andrea, Villányi Marketing Műhely

--- Szakmai előadások
9.45 – 10.45 Cabernet Franc Toszkánában és Villányban (Előadó: Stefano Dini, agrárszakértő, Ruppert Ignác ügyvezető, Cellarius Kft.) – kóstolóval egybekötött előadás

10:45 – 12:15 „Egység a sokszínűségben”: Franc-ok Villányból (Előadó: Horkay András vezető, CEWI) – kóstolóval egybekötött előadás

12:15 – 12:45 A dél hangulata a tányéron (Előadó: Gianni Annoni – tulajdonos, Trattoria Pomo D’Oro) – kóstolóval egybekötött előadás


EBÉD 13:00 – 14:00

Délutáni szekció 14:00 – 16:30
14:00 – 15:15 Cabernet Franc-ok Toszkánából (Előadó: Peter McCombie MW, Simone Tacconi) – kóstolóval egybekötött előadás

15:15 – 16:00 Olajok a gasztronómiában (Stefano Dini, agrárszakértő) – kóstolóval egybekötött előadás

16:00 – 16:30 Kerekasztalbeszélgetés – Villány VS Toszkána, avagy a mediterrán életérzés (Gianni Annoni, Gere Andrea, Peter McCombie MW, Stefano Dini)



Legyen vendégünk, és ismerje meg a cabernet franc sokszínű világát!
Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.
Jegyvásárlás és további információ: www.villanyiborvidek.hu