A Szekszárdi borvidék egyik legszebb dűlőjében, a Nyéki-hegyen található a Garai család magával ragadó kis birtoka. A remek borokon felül a csodálatos panoráma, az eper- és cseresznyefa termése, a hatalmas diófák árnyéka és a pincét körülölelő szőlősorok varázsolják el a látogatót.
Az 1883-ban épült sárközi présházban borfeldolgozót és borospincét alakítottak ki, mellé pedig egy, a tájba jól illeszkedő borteraszt építettek. A szőlőtőkék közt kanyarogva eljuthatunk 6 fős vendégházukhoz.
A tizedik szüretüket kezdték meg idén itt a hegyen, de már korábban kicsinek bizonyult a pince, így 2018-ban egy új, 30 méter hosszú pinceággal bővültek. Tavaly pedig egy tetőtérben kialakított, pazar kilátással rendelkező kóstolótérrel egészült ki a birtok.
A pincészetet körülölelő 3 hektáros szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból és cabernet sauvignonból, valamint új telepítésű syrah-ból, cabernet francból és merlot-ból áll. A saját termesztésű szőlőkön túl a borvidék más településeiről is vásárolnak kiváló minőségű borszőlőt, így egy-egy pincelátogatás alkalmával a fent említett fajtákon kívül kadarka, zöldveltelini, olaszrizling, chardonnay és sauvignon blanc is kóstolható, igen széles merítést kapva a borvidék fajtáiból. A számos nemzetközi, országos és borvidéki díjak mellett a gazdák a betérő vendégek elismerésének örülnek a legjobban. Mivel a technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszi lehetővé, így abban is biztosak lehetünk, hogy poharainkba a szó szoros értelmében vett kézműves borok kerülnek, melyekhez a házigazdák házias sváb ételeket kínálnak. A kézzel nyújtott túros és mákos rétesük kihagyhatatlan élmény!
Nincs is más hátra, kedves Olvasó, mint hogy a Nyéki-hegy felé vegye az irányt egy kellemes hétvégi délutánon. Mert van, amiről nem elég olvasni, van, amit át kell élni személyesen, megtapasztalni azt, milyen, ha belépünk egy pincébe! |