Impresszum | Előfizetés  
  2024. június 19., szerda
Gyárfás

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Megújult arculattal és új programelemekkel érkezik a 20. Verzió Filmfesztivál
2023-10. szám

Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. November 22-29. között az idei fókusztémához illeszkedő friss arculattal és kivételesen gazdag programmal, több mint 80 filmmel jelentkezik a prominens filmfesztivál,

aktuális világunk filmes lenyomata. Az idei kulcskérdés: Merre tartunk?
A Verzió Magyarországon minden évben nemzetközi és magyar dokumentumfilmeken keresztül képviseli az emberi méltóságot és közös társadalmi ügyeinket – idén immár 20. alkalommal.
Az idei jubileumi Verzió rendkívül változatos programot kínál, egy virtuális utazást több mint 40 országon keresztül, 80 alkotás segítségével. A Toldi mozi mellett idén új helyszínként kapcsolódik be a Corvin mozi. A Verzió a legújabb díjnyertes filmek mellett kísérleti műveket is elhoz, amelyek megmutatják a nézőnek a dokumentumfilmezésben rejlő műfaji sokrétűséget. Ilyen többek között az idén jelentkező Vektor VR 2023 program, melynek alkotásai mélyebbre ásnak az érzékszervi észlelés, a megértés és egymásra hatás módozataiban.
A 2023-as új arculat a Verzió gazdag kínálatára és a világban folyamatosan végbemenő változásra utal. Az itt bemutatott filmek elgondolkodtatnak a lehetséges jövőről, a megőrzendő emberi értékekről és azokról a dolgokról is, amiken szeretnénk változtatni. Ezért a friss arculat a múlt-jelen-jövő hármasára épít, egy idővonalra helyez minket, és felteszi a kérdést: Merre tartunk?
hirdetés

„A dokumentumfilmek nagyon személyes, egyéni történeteken keresztül tudnak rámutatni globális változásokra, érzelmi kapcsolatot teremtenek a főszereplőkkel, és segítenek elgondolkodni a világ sokféleségén – mondta el Oksana Sarkisova fesztiváligazgató. – A múlt ismeretében és a jelen megértésével jobban láthatjuk, merre tartunk, és hozzájárulhatunk a megfelelő irány kiválasztásához.”
Ebben nyújtanak évről évre értékes támpontot a Verzió filmek: immár 20 éve invitálnak a valóság különböző rétegeinek megismerésére, és arra, hogy globális és személyes történeteken keresztül közelebb kerüljünk világunk sokféleségéhez és egységéhez, és megértsük, merre tartunk benne. Idén több mint 80 filmet lehet megtekinteni, 5 versenykategóriában és 7 szekcióban.
A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált Budapesten november 22-29. között rendezik meg, emellett Szeged, Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Pécs városában is lesz Verzió. A fesztivál online filmtára, a Verziótéka pedig november 30. és december 10. között várja azokat, akik online szeretnének csatlakozni a 20. Verzióhoz.

Részletek: www.verzio.org

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor