Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
27 induló produkciót támogat a Hangfoglaló Program
2019-12. szám

A Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program Kollégiuma hatodik alkalommal írta ki a pályájuk elején járó előadókat támogató pályázatát.

A Kollégium döntése alapján az új évadban 25 produkció részesül 2 millió forintos támogatásban, illetve idén először, külön pályázat révén 2 elektronikus zenei formáció is erősíti az induló előadók mezőnyét.
Az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma nyáron tette közzé fel­hí­vá­sát, amelynek célja már hatodik éve az induló előadók támogatása. A meghirdetett határidőig 251 produkció nyújtott be érvényes pályázatot, a beérkezett anyagokat pedig idén először több lépcsőben bírálta el független szakmai zsűri segítségével a Kollégium. Augusztus végén a beérkezett jelentkezéseket egy hatvantagú, zenészekből és me­ne­dzse­rek­ből álló előzsűri véleményezte, majd a Kollégiummal egyetér­tésben választotta ki azt a 61 előadót, akiknek lehetőségük volt október közepén a Dürer Kert színpadán zárt ajtók mögött élőben is bemutatkozni.
A négynapos meghallgatás során minden formációnak harminc perc állt rendelkezésére, hogy kon­cert­hely­zetben is bizonyítsa felkészültségét. Ezt követően a Hangfoglaló Program Kollégiuma által felkért tizenöt fős szakmai zsűri előre meghatározott szempontrendszer alapján rangsorolta a pályázókat. Az így létrejött ajánlást a Hangfoglaló Kollégium október 21-i ülésén vitatta meg, és egyetértve a zsűri javaslatával, az előzetesen tervezett 20 helyett idén 25 produkciónak ítélte meg a 2-2 millió forintos támogatást. Ugyanezen az ülésen született döntés az elektronikus zenei színtér induló előadói pályázatáról, amit idén először írt ki a Kollégium. A beérkezett anyagokat itt is szakmai zsűri véleményezte, az ő ajánlásuk és a Kollégium döntése alapján 2 produkció részesül 1,5-1,5 millió forintos támogatásban.
hirdetés

A sikeresen pályázó produkciók december 3-án ünnepélyes keretek között kerültek bejelentésre a Dürer Kertben.
A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának hatodik évadába kerültek:
Az A Bence Kalandjai, az Abigél, az Agavoid, az Analog Balaton, az Antares, a Cedar Knoll, a Chain Bridge Pop, az Einstand, a Fiúk, a Heedless Elegance, a Long Story Short, a Moped Loewen, Nagy Bogi, a Nagy Emma Quintet, a Napfonat, a Nunki Bay Starship, a NYPE, a Perrin, a Polytrip, Saya Noé, a skeemers, a The Anahit, a The Sign, a Third Planet és a Tündérvese. Az elektronikus zenei formációk közöl a Maddow és a ZSÜD kap idén támogatást.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor