Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Fonó januári koncert- és lemezajánlata
2022-12. szám

A Cimbaliband a legkedvesebb dalokkal indítja az évet A többszörös Fonogram-díjas Cimba­liband egyik első évindító koncertjén, január 28-án a Fonóban a zenekar régi slágereit keveri


újra, igazítja a jelenlegi hangzásvilághoz. Aki hallotta már az Oppa­diridát, a Marikanénit, a Hétfőt, a Fő a kávét vagy a Balatoni nyaralót, tudja, hogy ezek a dalok megunhatatlanok, vidámak, igazi évindító nóták, amiket a zenekarvezető virtuóz cimbalmos, Unger Balázs és Magyarország egyik legjobb világzenei zenekarának játéka tesz teljessé.
A Remaster eseményen kivételesen két vendég is színpadra lép: a nagyszerű harmonikás, Maszkura és a saját zenekarából ismert Lóci, aki mi mást is tehetne a Cimbalibanddel együtt, mint JÁTSZIK!

A Fonó új lemezei:

Bognár Szilvia: Titoktok
Bognár Szilvia ikonikus gyerekműsora, a Titoktok az elmúlt években a családok kedvence lett, bejárta az ország szinte minden szegletét, fesztiválját, és most lemezen is megjelent. Az albumon az elmúlt évek munkájának, élményeinek esszenciája hallható. „A Titoktok szót Szabó T. Annának köszönhetem, ebből az ötletből született meg a lemez címadó dala, aminek a szövegét már én írtam. Anna egy verse viszont szerepel a lemezen – ez a záródal –, az Ünnep, ami karácsonyi tematikája miatt most különösen aktuális, de velünk van a lemezen szövegeivel – népi dallamokkal karöltve – Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Vörös István és Lázár Ervin is.” – Bognár Szilvia


Cserepes: The Sold Girl – Turkish remix
Cserepes Károly első remix lemeze, a Blacklake (2016, Fonó) óriási sikert aratott. Az albumon az alkotó úttörő próbálkozást tett: tradicionális hangfelvételeket ágyazott szokatlan zenei környezetbe; a népzenei gyűjtések felvételei változtatás nélkül, eredetiben kerültek fel a lemezre egészen új és mai zenei szövetet alkotva. A remix sorozat azóta közkedveltté vált és bővült (My Name is Elvis Presley – 2018, The Big Slalom – 2020, Nachtmusik – 2021), decemberben pedig megjelent a következő – megint egy új zenei világot feldolgozó, nagyon 21. századi – lemez, a The Sold Girl. Az album reflektál múltunkra, törökséggel való kapcsolatainkra és a jelenre: „mert minden háború róluk szól: a civil áldozatokról, az anyáról, a lányról, a gyerekről” – írja Cserepes Károly.

A lemezek megvásárolhatók a fono.hu oldalon és a terjesztőknél, valamint elérhetők a digitális felületeken.
hirdetés

Fonó Budai Zeneház (XI., Sztregova u. 3.)
www.fono.hu














vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor